4 de novembre del 2012

¿umbráculos ciudadanos?


el número 153-154 de la revista AV Monografías ("España 2012 / Spain Yearbook") dedica un capítol a parlar sobre diversos exemples que agrupa sota el denominador comú d'umbracles ciutadans ("civic shelters"). hi trobem:
el Palmeral de les Sorpreses, Màlaga, de Junquera Arquitectos
Metropol Parasol, Sevilla, de Jürgen Mayer H.
Coberta del parc arqueològic, Cartagena, de Amann, Cánovas i Maruri
Plaça coberta i passarel·la, Ripoll, de RCR i Joan Puigcorbé

gairebé tots són exemples d'espais urbans coberts que van ser concebuts abans de la crisi actual i, no obstant, s'han completat aquest 2012. a banda de qüestions relatives al disseny, n'hi ha una de molt clara lligada a l'oportunitat. potser la més evident sigui la coberta sevillana, un artefacte d'escassa relació amb la ciutat que potser aspira a ser-ne el "guggenheim" dels miracles. són realment umbracles ciutadans? no sempre ha de sortir bé la jugada, però donem-li temps.
..................................................................................................


el número 153-154 de la revista AV Monografías ("España 2012 / Spain Yearbook") dedica un capítulo a hablar sobre varios ejemplos que agrupa bajo el común denominador de umbráculos ciudadanos ("civic shelters"). encontramos:
el Palmeral de las Sorpresas, Málaga, de Junquera Arquitectos
Metropol Parasol, Sevilla, de Jürgen Mayer H.
Cubierta del parque arqueológico, Cartagena, de Amann, Cánovas y Maruri
Plaza Cubierta y pasarela, Ripoll, de RCR y Joan Puigcorbé

casi todos son ejemplos de espacios urbanos cubiertos que fueron concebidos antes de la crisis actual y, sin embargo, se han completado este 2012. además de cuestiones relativas al diseño, hay una muy obvia ligada a la oportunidad. quizá la más evidente sea la cubierta sevillana, un artefacto de escasa relación con la ciudad que quizás aspira a ser el "guggenheim" de los milagros. ¿son realmente umbráculos ciudadanos? la jugada no siempre va a salir bien, pero démosle tiempo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada