18 de maig del 2012

reinterpretant una casa-pati

"la rehabilitació d’una antiga tintoreria entre mitgeres al barri de Gràcia [de l'arquitecte Carles Enrich] en un estudi-habitatge, suposa una fantàstica ocasió per a reconsiderar l’ús d’un local desocupat i optimitzar-ne les condicions pròpies del lloc.

el projecte planteja potenciar la vida al pati interior, i aprofita un antic traster a la part posterior del pati per a ubicar una habitació satèl·lit que permet el seu funcionament amb certa autonomia respecte l’espai principal. aquesta fragmentació del programa converteix el pati en un espai intermig que s’entèn com una habitació exterior que s’utilitza durant bona part de l’any i que es va domesticant amb el pas del temps." (de la memòria del projecte).

http://www.carlesenrich.com/projects/gracia-2/

"la rehabilitación de una antigua tintorería entre medianeras en el barrio de Gràcia [del arquitecto Carles Enrich] en un estudio-vivienda, supone una fantástica ocasión para reconsiderar el uso de un local desocupado y optimizar las condiciones propias del lugar. 

el proyecto plantea potenciar la vida en el patio interior, y aprovecha un antiguo trastero en la parte posterior del patio para ubicar una habitación satélite que permita su funcionamiento con cierta autonomía respecto al espacio principal. esta fragmentación del programa convierte el patio en un espacio intermedio que se entiende como una habitación exterior para usar durante buena parte del año y que se va domesticando con el paso del tiempo." (de la memoria del proyecto).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada