19 de març del 2013

la gènesis de l'hotel turístic

Si existeix una arquitectura clarament adscrita al turisme, aquesta és la de l'hotel. L'hotel constitueix la peça mínima per excel·lència perquè és necessària per a convertir un lloc en una destinació turística.

Per a estudiar les seves característiques, en aquest article es proposa indagar en l'evolució i desenvolupament de l'hotel turístic, per a descobrir el moment del trànsit de l'hotel urbà, de pati interior i illa tancada, a l'hotel panoràmic i obert al paisatge litoral. Per a això, s'ha estudiat l'evolució de l'hotel urbà, els primers hotels balnearis de la costa i l'arquitectura sanitària fins a l'hotel turístic panoràmic.

(llegir l'article complet)
..................................................................................................
Sanatorio en Waiblingen, Alemania, Richard Döcker, 1928

Si existe una arquitectura claramente adscrita al turismo, ésta es la del hotel. El hotel constituye la pieza mínima por excelencia porque es necesaria para convertir un lugar en un destino turístico.

Para estudiar sus características, en este artículo se propone indagar en la evolución y desarrollo del hotel turístico, para descubrir el momento del tránsito del hotel urbano, de patio interior y manzana cerrada, al hotel panorámico y abierto al paisaje litoral. Para ello, se ha estudiado la evolución del hotel urbano, los primeros hoteles balnearios de la costa y la arquitectura sanitaria hasta el hotel turístico panorámico.

(leer el artículo completo)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada