14 de gener del 2013

gastronomia i art: meeatings 23

meeatings 23 és un espai singular en una ciutat com Barcelona, on hi conflueixen la gastronomia amb l'art, els cursos i l'empresa, tal i com es descriuen ells mateixos. uns simples artefactes -a mig camí de la crate house (1991) d'Allan Wexler i del sistema bulthaup b2- defineixen un àmbit que pot variar d'un muntatge a un altre. a les cuines domèstiques, els mobles s'han fet immòbils, abandonant la seva pròpia etimologia. aquí, l'ambivalència dels espais no seria possible sense recuperar aquesta condició. es cuina, però aquesta activitat no converteix la sala en una cuina; simplement hi conviuen mobles mòbils amb taules i cadires. l'espai de gran alçada és realment configurable gràcies a aquests dispositius tan elementals dotats de rodes i parts practicables.

a la inauguració de l'exposició de David Ymbernon, es van donar cita la gastronomia i l'art de la mà del mateix artista, però en altres casos, el dinar o el sopar són l'excusa perfecta per a assistir a una tertúlia o un curs sobre fotografia. propostes com aquesta permeten entendre que les nostres activitats socials no formen compartiments estancs i que un mateix espai pot reunir-les si les condicions són les adequades. com passaria a casa nostra, sense anar més lluny.meeatings 23 es un espacio singular en una ciudad como Barcelona, donde confluyen la gastronomía con el arte, los cursos y la empresa, tal y como se describen ellos mismos. unos simples artefactos -a medio camino de la crate house (1991) de Allan Wexler y del sistema bulthaup b2- definen un ámbito que puede variar de un montaje a otro. en las cocinas domésticas, los muebles se han convertido en inmóviles, abandonando su propia etimología. aquí, la ambivalència de los espacios no sería posible sin recuperar esta condición. se cocina, pero esta actividad no convierte la sala en una cocina; simplemente conviven en ella muebles móviles con mesas y sillas. el espacio de gran altura es realmente configurable gracias a estos dispositivos tan elementales dotados de ruedas y partes practicables.

en la inauguración de la exposición de David Ymbernon, se dieron cita la gastronomía y el arte de la mano del mismo artista, pero en otros casos, la comida o la cena son la excusa perfecta para asistir a una tertulia o un curso sobre fotografía. propuestas como ésta permiten entender que nuestras actividades sociales no forman compartimentos estancos y que un mismo espacio puede reunirlas si las condiciones son las adecuadas. como pasaría en casa nuestra, sin ir más lejos.


(crate house, 1991, Allan Wexler)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada