10 de setembre del 2016

'la cocina pública'

Cuando la cocina sale a la calle

Teatro Container
FiraTàrrega 2016, feria de teatro en la calle

En la cocina desarrollamos la creatividad conectando con nuestra tradición culinaria. Al preparar un plato, al determinar y combinar sus ingredientes, operamos en el mismo territorio de la creación artística. La 'Cocina pública' es una cocina ambulante, albergada en un contenedor marítimo. Una experiencia en busca de recetas y de aromas que hacen aflorar historias, que rememoran personajes y que revelan momentos íntimos cargados de sabores y de humanidad. Los vecinos del barrio cocinan con los comensales, generando un sabroso encuentro social que permite el reconocimiento de las distintas costumbres culinarias de los habitantes de un territorio. El espectáculo incluye una comida que no contempla intolerancias alimentarias.

Los espectadores más madrugadores de FiraTàrrega 2016 han comenzado a degustar las primeras propuestas de la programación, algunas tan sorprendentes como la del colectivo chileno Teatro Container que ha llevado su 'Cocina pública' al patio de la escuela Àngel Guimerà de la capital del Urgell. El público se sumerge en una especie de comida familiar de una cocina ambulante albergada en un contenedor marítimo. De esta manera, FiraTàrrega repite con una propuesta gastronómica en su programación tras el éxito de los mexicanos Vaca 35 de la pasada edición, en la que también se ofrecía una combinación de teatro y comida para sorprender a los espectadores. En la propuesta de este año se buscan recetas, con productos Km 0 que en este caso han sido piña con jamón y conejo al ajo elaborado por cocineras de Tàrrega.



Los actores principales de 'La cocina pública' son los vecinos y los vecinos cocineros, que preparan recetas junto con los comensales, el público, generando un mezcla de sabores colectivos que permite reconocer y disfrutar de las diferentes prácticas y costumbres culinarias de las mesas del mundo.

Los miembros de la compañía chilena llegaron hace seis días a la capital del Urgell con una sola una maleta como equipaje. A partir de aquí y mediante el contacto con vecinos y entidades como Cáritas o los scouts han logrado conformar la escena de su espectáculo, ubicado en un contenedor de transporte acoplado a un comedor al aire libre, cubierto por una lona elaborada por diversas prendas.

La propuesta de este colectivo chileno, nacido en Valparaíso tras la puesta en marcha del Festival Teatro Container el año 2008, se presenta como un dispositivo de intercambio, producción y registro de contenidos culinarios. Una especie de cocina nómada, de estética doméstica y cálida que, enmarcada en un contenedor marítimo, viaja por los barrios creando encuentros sociales en torno a la mesa.

(extracto de festadirecte.cat)

Quan la cuina surt al carrer

Teatro Container
FiraTàrrega 2016, fira de teatre al carrer


A la cuina hi desenvolupem la creativitat connectant amb la nostra tradició culinària. En preparar un plat, en determinar i combinar els ingredients, operem al mateix territori que la creació artística. La 'Cocina Pública' és una cuina ambulant, albergada en un contenidor marítim. Una experiència a la recerca de receptes i d'aromes que fan aflorar històries, que rememoren personatges i que revelen moments íntims carregats de sabors i d'humanitat. Els veïns del barri cuinen amb els comensals, generant una saborosa trobada social que permet el reconeixement dels diversos costums culinaris dels habitants d'un territori.



Els espectadors més matiners de FiraTàrrega 2016 ja han començat a tastar les primeres propostes de la programació, algunes de tant sorprenents com la del col·lectiu xilè Teatro Container que ha portat la seva ‘Cocina pública’ al pati de l’escola Àngel Guimerà de la capital de l’Urgell. El públic es submergeix en una mena de dinar familiar d’una cuina ambulant albergada en un contenidor marítim. D’aquesta manera, FiraTàrrega repeteix amb una proposta gastronòmica en la seva programació després de l’èxit dels mexicans Vaca 35 de la passada edició, en què també s’oferia una combinació de teatre i menjar per sorprendre els espectadors. A la proposta d’enguany es busquen receptes, amb productes Km 0 que en aquest cas han estat pinya amb pernil i conill a l’all elaborat per cuineres de Tàrrega.

Els actors principals de ‘La cocina pública’ són els veïns i els veïns cuiners, que preparen receptes juntament amb els comensals, el públic, generant un mescla de sabors col·lectius que permet reconèixer i gaudir de les diferents pràctiques i costums culinàries que hi ha a les taules d’arreu. 


Els membres de la companyia xilena van arribar tant sols fa sis dies a la capital de l’Urgell i només portaven una maleta. A partir d’aquí i mitjançant el contacte amb veïns i entitats com Càritas o els escoltes han aconseguit conformar l’escena del seu espectacle, ubicat en un contenidor de transport que està acoplat a un menjador a l’aire lliure cobert per una lona elaborada per diferents peces de roba.

La proposta d’aquest col·lectiu xilè nascut a Valparaíso després de la posada en marxa del Festival Teatro Container l’any 2008 es presenta com un dispositiu d’intercanvi, producció i registre de continguts culinaris. Una mena de cuina nòmada, d’estètica domèstica i càlida, que emmarcada en un contenidor marítim, viatja pels barris creant trobades socials al voltant de la taula.

(extracte de festadirecte.cat) gràcies Roger per la info.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada